top of page
NEXT 02.JPG
NEXT Teknisk Gymnasium

PROJEKT

STATUS

BYGHERRE

ADRESSE

RÅDGIVNING

Analyse, brugerinvolvering, evaluering og strategiplan for HTX i Valby

Afsluttet

NEXT

Carl Jacobsens Vej 25, 2500 København

Proces og involvering, analyse og evaluering, strategiudvikling

Danmarks største udbyder af ungdomsuddannelser, NEXT, ønskede at modernisere og særligt styrke den naturfaglige undervisning på deres mest søgte, tekniske gymnasium i Valby, Sukkertoppen. Navnet viser tilbage til det store bygningskompleks ́ oprindelige funktion som sukkerfabrik.

Da ZARK blev bedt om at bistå NEXT med bygherrerådgivning, var det for at transformere et slidt teknisk gymnasium med mange mørke og utidssvarende uddannelseslokaler til et topmoderne gymnasium med et state of the art sciencecenter.

Udviklingsplanen for de 20.000m2 blev udviklet i samarbejde med Rådgivende Ingeniører Niras (den gang Alectia). I planen er der fokus på nye rekreative opholdsområder, mødeområder til gruppearbejde eller lektielæsning og et attraktivt Sciencecenter med undervisningslaboratorier, undervisningslokaler, grupperum og uformelle opholdsområder. Centeret er med til at skabe synergi og tværfagligt samarbejde mellem de naturvidenskabelige fag og har, som den første uddannelsesinstitution i Danmark, siveventilation, der giver mulighed for et behageligt indeklima og stor rumhøjde.

bottom of page