top of page
Reffen SH 01_edited_edited.jpg
Copenhagen Creative Partnership

PROJEKT

STATUS

ADRESSE

RÅDGIVNING

HJEMMESIDE

Opstart og udvikling af partnerskabet

Igangværende

Rådhusstræde 6,

1466 København K

Proces og involvering, analyse og evaluering, byplaner og projekter, strategiudvikling

I det nye partnerskab Copenhagen Creative Partnership arbejder vi med at nytænke, hvordan Hovedstadsregionens kræfter kan blive integreret i den langsigtede byudvikling, som involverer hjemsteder for kreative bymiljøer og kulturfunktioner.

Baggrunden er Københavns tidligere industriområder, som siden midten af 1990’erne blevet hjemsted for kreative bymiljøer og kulturfunktioner. Men som i de senere års by- og boligudvikling har medført omdannelse af flere hjemsteder for kreative og kulturaktører, hvilket har presset aktørerne ud af eller rundt i hovedstadsområdet. En uheldig udvikling idet kulturen spiller en central rolle for byområders diversitet, bylivskvalitet og regionens attraktivitet.

Lene Schaumburg fra ZARK har sammen med Mathias Nordby fra Urban Studio derfor samlet en række centrale aktører fra København, der arbejder med byudvikling og kultur i et nyt partnerskab, som kan løfte den komplicerede udfordring med samarbejde på tværs af aktører og interesser.

I partnerskabskredsen indgår Unionkul, Kulturens Analyseinstitut, Nrep, Trifolium, NPV, Maker, Art Hub Copenhagen, Kulturdistriktet og Vesterbro Lokaludvalg foruden Urban Studio og ZARK. I et advisoryboard er desuden tilknyttet advokat Janne Vejlesby.

bottom of page